Hinta

25,00 €

Ostoskorissa 0 kpl
Olipa kerran idea
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
  • Suositusikä: 4+

Kobi Yamada

Olipa kerran idea

Mitä idealla tehdään? Varsinkin sellaisella, joka on erilainen ja uskalias tai hiukan hurja. Kätkeäkö se? Unohtaako se? Olla kuin sitä ei olisikaan?

Kirjan tarina kertoo lapsesta, joka saa loistavan idean. Hän ei kuitenkaan aivan tiedä, mitä sen kanssa pitäisi tehdä. Vähitellen lapsen itseluottamuksen kasvaessa ideakin kasvaa. Kunnes eräänä päivänä tapahtuu jotain ihmeellistä.

Olipa kerran idea puhuttelee kaikenikäisiä ihmisiä, jotka ovat joskus saaneet vähän liian suurelta, oudolta tai vaikealta tuntuneen idean. Se innostaa antamaan idealle tilaa kasvaa ja katsomaan, mitä tapahtuu. Idea ei karkaa minnekään, mutta sinä voit auttaa sen alkuun.

What Do You Do With an Idea? on voittanut useita palkintoja ja päässyt monille bestseller-listoille Yhdysvalloissa. Sen käännösoikeudet on myyty 26 maahan, ja kirjan englanninkielistä painosta on myyty yli miljoona kappaletta. Keväällä 2021 kirjasta on Yhdysvalloissa tulossa myös animoitu lyhytelokuva.

Suositusikä 4+

Kobi Yamada on useiden inspiroivien lahjakirjojen ja ideoiden luoja. Hän asuu onnellisena elämänsä rakkauden ja kahden huippuhauskan lapsensa kanssa Yhdysvaltojen luoteisrannikolla, missä hän saa uskoa ideoihinsa joka ikinen päivä. Hän tuntee olevansa maailman onnekkain ihminen.

Mae Besom aloitti uransa hahmosuunnittelijana valmistuttuaan Sichuanin kuvataideakatemiasta. Rakkaus kuvittamiseen vei kuitenkin pian voiton, ja Mae työskentelee nykyään täysipäiväisesti lastenkirjojen kuvittajana. Lumoaviin kuvituksiinsa hän luo tekstuuria ja valoa perinteisin menetelmin, lyijykynällä ja vesiväreillä.

Alkuperäisteos: What Do You Do With an Idea?
Kuvittaja: Mae Besom
Suomentaja: Raija Rintamäki

”Mitä odottaa: inspiraatiota, taidokasta kuvitusta, rohkaisua, luovuutta. — — Olipa kerran idea -kirjan sanoma on selvä — toivota ideat tervetulleiksi ja hoivaa niitä kärsivällisesti ja sitkeästi huolimatta siitä, kuinka suuria tai pieniä, yksilöllisiä tai tavallisia ne ovat. Näin ne voivat muuttaa maailmaa.”
— The Children’s Book Review

  • Suositusikä: 4+